AHKEM kursiyerleri keçeyi sanata dönüştürdü

TAKİP ET

ANTALYA'da son yıllarda keçe işleme ve rölyef sanatına genç kız ve kadınların ilgisi oldukça yoğunlaştı. Kurslarda...

ANTALYA'da son yıllarda keçe işleme ve rölyef sanatına genç kız ve kadınların ilgisi oldukça yoğunlaştı. Kurslarda üretilen rengârenk dekoratif çalışmalar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nde (AKHEM) el sanatları teknolojisi öğretmeni Gül Tablamacıoğlu'un eğitmenliğinde açılan keçe ve rölyef kurslarında üretilen eserler Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilendi. Serginin açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Ocak, AKHEM Müdürü Fedai Yaman, müdür yardımcıları, kurs öğretmeni ve kursiyerler birlikte kesti.

KEÇEDEN SÜS EŞYALARI

Sezon sonu sergisinde, keçe işleme sanatı kursiyerlerinin özen ve sabırla çalışıp ürettikleri rengârenk dekoratif süs eşyaları, duvar panoları, kıyafet ve kıyafet üstü aksesuarlar, göz kamaştırdı. Keçe yanında üç boyutlu rölyef çalışmaları da yer aldı. Kâğıt, karton, kumaş, plastik, alçı, ağaç dalı, kabuğu gibi farklı birçok materyallerin şekillendirilip tuval üzerine monte edildiği, renklendirildiği rölyef tablolar da beğeni topladı.

KURSLARA İLGİ ARTTI

Kurs öğretmeni Gül Tablamacıoğlu, keçe ve rölyef çalışmalarına özellikle genç kızların, yetişkin kadınların ilgisinin her geçen gün arttığını, evlerin, kıyafetlerin keçe işleme sanatıyla renklendiğini, bazı kursiyerlerin sipariş işler alarak aile ekonomilerine katkıda bulunduğunu söyledi.