Antalya Resim Çalıştayı Sergisi kapılarını açtı

TAKİP ET

GEÇMİŞTEN Günümüze Antalya Resim Çalıştayı Sergisi, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde kapılarını açtı. Antalya...

GEÇMİŞTEN Günümüze Antalya Resim Çalıştayı Sergisi, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde kapılarını açtı. Antalya Resim Çalıştayı'nın üç gün süren emeğin ürünü olan sergide 2'si heykel olmak üzere toplam 91 eser sergileniyor. Açılışı yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet binası içine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da tescilleceği sanat müzesi yaptıklarını müjdeledi.

Kepez Belediyesi, Güzel Sanatlar Derneği(GÜSAD) ve AKMEK işbirliğinde Dokumapark'ta gerçekleşen ve 3 gün süren Antalya Resim Çalıştayı'nda tuvale dökülen eserler, Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi'nde sergilenmeye başladı. Geçmişten Günümüze Antalya Resim Çalıştayı Sergisi, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün katılımıyla açıldı. GÜSAD Başkanı Ahmet Korkmaz, serginin küratörü Ayşe Özmak Mercan ve sanatçıların katıldığı açılışta konuşan Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak bugüne kadar kültür sanata inanılmaz destekler verdiklerini dile getirdi.

KEPEZ BELEDİYESİ BİNASINA SANAT MÜZESİ

"Madem biz kültür ve sanata bu kadar yatırımlar yaptık. Müzeler kazandırdık birçok kültür sanat etkinliği düzenlendik. Kepez Belediyesi'nin hizmet binasını da bir güzel sanatlar galerisine dönüştürelim istedik" diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, şunları söyledi;

"Hizmet binamızı bir resim heykel müzesine dönüştürelim, bir sanat galerisine dönüştürelim istedik. Görenler şaşırarak desin ki; 'Bir sanat müzesi içerisine belediye kurmuşlar.' Bugün Türkiye'de binlerce belediye hizmet binası var. Bir hizmet binasının içerisinde sanat müzesinin olduğuna bugüne kadar şahitlik etmedik. Bu yanı ile de bu yönüyle de bu iş bir ilk olsun istedik. 15 Aralık 2022 tarihinde belediyemizin koridorlarında güzel bir açılış havası estiriyoruz. Güzel bir sanat müzesini belediyemizin içerisine yerleştiriyoruz. Bir ayrıntı daha vereyim. Açacağımız müze Kültür Bakanlığı'ndan tescillenmiş bir müze olacak."

Başkan Tütüncü, çalıştaydan elde edilen eserlerin de açılacak belediye galerisinde sergileneceğini belirtti.

KEPEZ'DE SANAT ESERLERİ KOLEKSİYONUNU HİSSEDİN

Bir şehre gidildiğinde gezilecek 10 yerin listelendiğini hatırlatan Başkan Tütüncü, “Antalya'da ziyaret edilecekler arasındaki listeye 'Kepez Belediyesi'nin hizmet binasına gidin. Binanın içerisindeki sanat müzesini ziyaret edin ve Kepez Belediyesi'nin eşsiz güzellikteki sanat eserleri koleksiyonunu hissedin' yazılı bir maddeyi göreceğiz buna inanıyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Biz heyecanla buna inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi, Başkan Tütüncü ve davetliler sergiyi gezdi.