Bakan Soylu: 'Bugün PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı, tarihinde ilk defa 250'nin altına düşmüştür'

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Kapasitemizdeki artış ve operasyonlarımızdaki artış sayesinde bugün PKK'nın yurt içindeki terörist sayısı tarihinde ilk defa 250'nin altına düşmüştür. Kimse merak etmesin, onlar da farkındalar. Bu sayıyı da bir daha görecek değiller zaten. Terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri yalvarıyorlar, 'canımıza ot tıkadı' diyorlar" dedi.

Kaymakam adayları, 28 ay süren yetişme döneminin son aşamasını oluşturan kaymakamlık kursuna katılmadan önce valiler maiyetlerinde; İl Merkez Stajı, Kaymakam Refikliği Stajı, Kaymakam Vekilliği, görevinden oluşan çeşitli staj aşamaları başarıyla tamamladı. 15 Şubat'ta başlayan 107'nci Dönem Kaymakamlık Kursu kapsamında 97 kaymakam adayı eğitim aldı. Yaş ortalamaları 29 olan 97 kaymakam adayının 9'u ise kadınlardan oluşuyor.

Törende bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Soylu, “Sizden öncekilerden belki zaman olarak farklı değil. Ama daha sorumluluğun, daha yükümlülüğün özellikle 15 Temmuz'un bize getirdiği bir mecburiyet sebebiyle bir sorumluluğu yüklendiniz. Ama bu eğitiminizin sizi çok daha yetiştirdiğine, sizi pişirdiğine, sizi mesleğiniz ile çok daha hemhal ettiğine inanıyorum. Bir eksiğimiz var, onu daha öncede söyledim, bir yurt dışı staj eksiğimiz var. Onu da tamamlayacağız. Belki bu bizim yapmamız gereken en temel sorumluluklardan birisidir. Çünkü hem ülkemizi, hem sorumluluklarımızı hem de dünyayı bir şekilde tekrar bu sorumluluklar çerçevesinde görmeniz ve o eğitimle donatılmanız bizim açımızdan önemlidir. Aynı zamanda bu kaymakamlık eğitiminin en önemli parçalarından bir tanesidir” ifadelerini kullandı.