Bartın'da Son Durum! Bakan Soylu Acı Haberi Duyurdu, "40 Şehidimiz Var"

TAKİP ET

Bartın'daki Maden faciasında son dakika gelişmeleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde dün saat 18.15 sıralarında maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından devletin tüm birimleri harekete geçerek Bartın'a hareket etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kaza yerinde incelemelerde bulundu ve ekipleri koordine etti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin maden faciasının yaşandığı bölgede son durumu açıkladı. 

HERKES SEFERBER OLDU

Bakan Soylu, "Madencilerimiz onların aileleri ve Türkiye'de bu mesleği yapan tüm madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi buradaydı. Türkiye'nin bir çokr yerinden gerek arama kurtarma için gerek yardım için tüm kurumlarımız hem bu konuya yetkin olan Enerji Bakanlığımızın tüm kurumları hem yardımcı ve destek hizmetleri için bulunan AFAD'dan Sağlık Bakanlığına kadar tüm kurumlarımız, ambulans uçaklarımızdan buradaki tüm sağlık personelimize kadar herkes seferber oldu. Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiç bir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim" dedi. 

ŞEHİT SAYIMIZ 40'A YÜKSELDİ
Ancak o saatten itibaren yapılan çalışmalarda 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm arkadaşlar tarafından büyük bir çaba sarf edildi. Olay olduktan sonra da kamuoyunu doğru bilgilendirmeye çalıştık. Sabah saat 07.30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk. Yine orada bir kısımda yangın olmasına rağmen kahraman madencilerimiz arama kurtarmacılarımız arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydular. 40 madencimizi 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık.

110 madencimizden 58 madencimiz kimisi kendi imkanlarıyla, büyük bölümü de arama kurtarma sonucu arkadaşlarımız tarafından kurtarıldı. 1 madenci ile ilgili bir belirsizliğimiz var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. 40 madencimizin kimliği de bellirlendi. Biraz sonra kimliklerini açıklayacağız. Burada özellikle bu çalışmaların başından itibaren, ailelerle buradaydık.