Betonarme Konut Fiyatları Yükseldi Talep Prefabrik Evlere Kaydı

TAKİP ET

Demir ve beton başta olmak üzere temel yapı malzeme fiyatlarındaki yükseliş ev yaptırmak isteyen vatandaşları farklı arayışlara yöneltti. Bu arayış ekonomik dalgalanmaya rağmen cazibesini koruyan prefabrik ev fiyatlarına olan ilgiyi artırdı.

İnşaat konut maliyetlerindeki beklenmedik artış farklı arayışı tetikledi
Betonarme inşaat malzemelerindeki beklenmedik artış yeni konutların inşasını güçleştirdi. Özellikle orta sınıf artan maliyetlerden ciddi oranda etkilendi. Bu durum yazlık amaçlı veya köyündeki arsasına müstakil konut inşa etmek isteyenlerin ev hayallerini de zorlaştırdı. Betonarme malzeme artışlarındaki olumsuzluğun yanı sıra prefabrik ev fiyatları müstakil konut sahibi olmak isteyen vatandaşa umut oldu.



İnşaat Konut malzeme fiyatları 1 yılda yüzde 229 arttı
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) verilerine göre son 1 yılda inşaat malzeme fiyatlarında ortalama yüzde 229 yükseliş yaşandı. İnşaat demirinin tonu Mart 2021’de 5 bin 500 TL iken Mart 2022’de yüzde 190 oranında artışla 16 bin TL’ye çıktı. İnşaatın temel malzemesi olan demir fiyatlarındaki artış çimento fiyatlarında da kendini gösterdi. 2021 yılı mart ayında 250 lira olan çimentonun tonu Mart 2022 tarihinde yüzde 300 artışla 1000 liraya yükselirken metreküp beton fiyatı 220 liradan yine yüzde 300 artışla 800 lirayı buldu. Beton ve demir gibi temel malzemelerdeki fiyat artışı betonarme yöntemiyle konut sahibi olmak isteyen orta sınıfın ev umudunu söndürdü. Uzmanlar uluslararası piyasalarda yaşanan tedarik sorunlarından kaynaklı beton ve demir fiyatlarının daha da yükseleceğini vurguluyor.

Prefabrik ev fiyatları en az yüzde 30 daha avantajlı
Beton ve demir fiyatlarındaki artışa karşın prefabrik ev fiyatları betonarme konutlara olan fiyat avantajını koruyor. Prefabrik ev fiyatları betonarme konut modeline göre en az yüzde 30 daha uygun maliyetlerde. Kampanyalı satışlarda bu fiyat oranı yüzde 50’yi bulabiliyor. Prefabrik yapı sektörünün yenilikçi konut modeli avantajlarıyla ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini gerçekleştirmedeki en kolay yöntem.

Konteyner ev fiyatları neden uygun?
Konteyner ev fiyatlarını uygun ve cazip hale getiren bir çok neden var. Konut modelini ekonomik kılan öne çıkan faktörleri burada açıklamaya çalışacağız. Öncelikle prefabrik ev villa, yazlık ve köy evi gibi farklı konut tercihleri için kullanılıyor. Müstakil konut modeliyle tek katlı ve iki katlı evler inşa etmek mümkün. Üstelik betonarme konut modelinde olduğu gibi istenilen metrajlarda üretim yapılabiliyor.



Prefabrik ev her yıl geliştirilen yenilikçi tasarımlara sahip. Tercih edebileceğiniz onlarca plan ve görünümde hazır modellerin bulunduğunu vurgulayalım. Her biri uzmanlarca hazırlanmış bu yenilikçi modellerin projeleri hazır durumda. Bu size fiyat açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Beğeninize özel çok sayıda model arasından birini seçtiğinizde ayrıca bir proje tasarım bedeli ödemenize gerek kalmıyor. Seçtiğiniz model doğrudan üretime veriliyor. Plan, model ve tasarım için ayrıca bir bedel ödemenize gerek kalmadığından bu durum prefabrik ev fiyatlarına en başta ilk avantaj olarak yansıyor.  

Konteyner evlerin üretimi proje ile birebir detaylarda özel makinelerle donatılı modern hatlarda gerçekleştiriliyor. Bu sistemin en önemli avantajı üretim aşamasında hiç bir şekilde malzeme israfının meydana gelmemesi. Üretimde israfın tamamıyla önlenmesi prefabrik ev fiyatlarının cazipliğinde önemli bir etken. Özel yazılım bilgisayar programında hazırlanan ev projesi üretim için yine bilgisayar sistemiyle makine hattına aktarılıyor. Teknolojik makine hattında tam malzeme kullanımıyla üretim gerçekleştiriliyor. Özel kalınlıkta ve ebatlarda metal saclar makine hattından geçerken el işçiliğine ihtiyaç duyulmadan şekil alıyor. Şekillendirme, katlama, büküm, cıvata deliklerini açma tamamıyla makine hattında gerçekleştiriliyor. Üstelik hiç bir malzeme israfı oluşmadan. Kesim esnasında ortaya çıkan küçük parçalar tam dönüşüm yapılarak tekrar üretime kazandırılıyor.

Konteyner ev üretiminde bir yanda çelik sistem taşıyıcılar makinelerde şekillenirken diğer yanda duvar blokları hazırlanıyor. Duvar panellerinin hazırlanmasında da tam boy üretimler kullanıldığından bu aşamada da israf tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Çelik kapı, iç oda panel kapıları, PVC çift ısı camlı pencereleri hazır ev modeline göre çok sayıda üretildiğinden üretim işçilik giderleri prefabrik evlerde minimize ediliyor. Aynı şekilde elektrik ve su tesisat malzemeleri de prefabrik evin projesine özel ölçü ve adetlerde hazırlanıyor. Tüm malzemeleriyle modern tesislerde ön üretimi tamamlanan prefabrik ev kurulumu için tercih edilen sahaya sevk edilmek üzere araca yükleniyor. Üretimin bu aşamasındaki standartlaştırılmış tam malzeme kullanımı prefabrik ev fiyatlarına önemli bir avantaj olarak yansıyor.

Evinize aynı gün sahip olmak isterseniz yine prefabrik yapı sektöründe üretilen konteyner konut modelini rahatlıkla öneririz. 1+1 veya 2+1 çok sayıda alternatif plan uzun ömürlü konut modeliyle konteyner yapı sistemi avantajlarıyla beğeninize özel.

Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları
Ön üretimi modern tesislerde gerçekleştirildikten sonra kurulum yerine gelen prefabrik ev hiçbir malzeme ve farklı ustalara ihtiyaç duymadan tek bir ekiple montajlanıyor. Taşıyıcı ve duvarların montajıyla başlayan kurulum çatı sistemi, tavan arası ve çatı örtüsü, elektrik ve su tesisat malzemelerinin uygulamasıyla devam ediyor. Son aşamada iç ve dış boyası yapılarak oturuma hazır hale getiriliyor. Tek bir ekibin kurulumunu gerçekleştirdiği prefabrik ev fiyatları işçilik açısından da benzersiz avantaja sahip oluyor. Şayet kurulum yerinde kurulum, şap, fayans gibi hiçbir inşaat uygulamasıyla uğraşmak istemeden aynı gün oturuma hazır bir ev isterseniz konteyner ev tam size göre. Siparişinizle modern tesislerde üretiliyor, dilediğiniz yere tek bir araçla sevk ediliyor. Belirttiğiniz yere ulaştığında araçtan indirilen konteyner ev kullanımınıza hazır.