Çalıntı araç sahibine yazılan ceza Yargıtay'dan döndü

TAKİP ET

Bursa'da, küçük yaştaki hırsızlık zanlısı, çaldığı motosikletle trafik kazasına karıştı. Polisin, hırsızın ehliyetsiz olarak kullandığı motosikletin sahibine yazdığı idari para cezası ise Yargıtay'dan döndü. Yüksek mahkeme; sahibinden izinsiz alınan ve ehliyetsiz kişinin kontrolünde olan araç için aracın sahibine ceza kesilemeyeceğine hükmetti.

Filmlere senaryo olabilecek olay 2018 senesinde Bursa'da yaşandı. Uzun süredir gözlediği evin önünden motosikleti çalan hırsızlık zanlısı E.Y., kaçmak isterken trafik kazasına karıştı. Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, motosikletin çalıntı olduğunu, E.Y.'nın da ehliyetsiz olduğunu tespit etti. Hırsızlık olayı tutanak altına alınırken ekipler, motosiklet sahibine de ehliyetsiz araç kullandırdığı gerekçesiyle 2 bin 18 lira idari para cezası kesti. Motorun çalınmasına üzülen vatandaş, yazılan cezayla da hayatının şokunu yaşadı.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı davranmakla suçlanan motosiklet sahibi, Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün idarî yaptırım karar tutanağı ile uygulanan 2 bin 18 liralık idarî para cezasının iptali talebiyle Bursa 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurdu.