ÇİSAD 5 Eylül'de Kuruluşunun 20'inci Yılını Kutlayacak

TAKİP ET

Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) 20'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) yönetimi ve üyeleri 5 Eylül tarihinde 20’inci kuruluş yıl dönümünü öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Gündeme dair açıklamalar yapan ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval, "Yaklaşık 40 yıldır Çorlu’dayım inşaat mühendisiyim, Çorlu’da Sanayi ve Ticaret Odası’nın 5’inci komite başkanıyım, Velimeşe OSB Yönetim Kurulu üyesiyim, Derin Deşarj yönetim kurulu üyesiyim ve ÇİSAD’ında başkanıyım. Gördüğünüz gibi bu sene ÇİSAD’ın ilk yeniliği amblemimizi ve logomuzu değiştirdik. Bugün ilk defa tanıtıyoruz, biz kimiz 2002 yılında gönüllü 7 iş insanının bir araya gelerek kurduğu bir derneğiz, bu yıl 20’inci yılımızı kutlayacağız. Coşkuyla ve büyük bir heyecanla kutlayacağız, bu tarih 5 Eylül. Bütün basın mensuplarını da bilgilendirmek istedik. Bağlı olduğumuz TÜRKKONFED 26 bölgesel 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon 286 dernek üzerinden 50 bine yakın şirketi kapsamakta. Bu şirketlerin gücü ne kurumlar vergisinin yüzde 86’sını dış ticaretin yüzde 83’ünü ve yaklaşıkta 7 milyon istihdamı kapsamakta. Her hafta toplantılar yapıyoruz, toplumsal, çevresel birçok konuyu görüşüyoruz. Bu değerlendirme sonucunda üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Amacımız iş dünyasının sesi olmak, iş dünyasını ilgilendiren sorunlara çözüm bulmak ve bölgesel sektörel kalkınmaya da önce olmak katkıda bulunmak. Vizyonumuz ne bölge genelindeki iş dünyasının güvendiği ve tercih ettiği bir dernek olmak” dedi. 



Konuşmasını sürdüren Nüvit Kırçuval, “Misyonumuz iş dünyasının gönüllü bağımsız özellikle bağımsız kelimesini tercih ediyorum. Gönüllü bağımsız temsilcisi ve ortak sesi olmak istiyoruz. 1 numarada söyleyeceğimiz şey bağımsızlık, hiçbir yere bağımlı değiliz, hiçbir partiye bağlı değiliz, hiçbir illerin kurmuş olduğu derneklere bağlı değiliz, tamamen bağımsız bir derneğiz, şeffaflık ve gönüllülük bizim değerlerimiz budur. 40 öğrenciye burs verdik, hedefimiz 50 öğrenci ve iki katı burs vermek. Bu sene başarıyla gerçekleştireceğiz. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduk. Yine huzurevini ziyaret ettik, kendilerine hediyeler, kendilerine bir söz verdik ve o sözü Eylül ayında gerçekleştirmek istiyoruz. Çorlu’ya kurulması hep istenen Yüksek Teknoloji üniversitesinin yakın takipçisi olacağız. Bu yıl Çorlu Mühendislik Fakültesinin birinci gelen öğrencilerine ödüller verdik. Çorlu’nun çevre sorununun da yakın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.