Doğalgaz çalışmalarını engelleyen FETÖ'cü Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık mıydı?

TAKİP ET

Türkiye'nin kendi sondaj gemileri ile Karadeniz'de bulduğu doğalgaz, geçmişte yapılan çalışmalardaki engellemeleri de yeniden gündeme getirdi. Bakan Berat Albayrak'ın doğalgaz çalışmalarına engel çıkartan FETÖ'cü komutanlar olduğunu anlattığı kişinin tariflere göre 141 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık olabileceğini akıllara getiriyor.

Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Enerji Bakanı olarak görev yaptığı 2015-2016 yıllarında yeni enerji kaynakları bulma konusundaki çalışmalar sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki toplantılarda sonradan FETÖ üyesi oldukları anlaşılan bazı komutanların çalışmaları engellendiğini anlatması akıllarda bu komutanın kim olduğuna ilişkin soru işaretleri oluşturdu.

15 Temmuz darbecilerinin beyin takımında yer alan dönemin Kuzey Deniz Saha Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan Koramiral Ömer Faruk Harmancık'ın bu çalışmalara karşı çıktığını akıllara getirdi. Adil Öksüz'ün başkanlığındaki kalkışma öncesi toplantılara katılan Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı çok sayıda basın kuruluşunu telefon ile arayarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya kaçtığı yalanını pompalamaya çalıştı.