Elektronik randevu sistemi devre dışı kaldı, Kapıkule'de tır şoförleri yine beklemeye başladı

TAKİP ET

Randevulu Sanal Sıra Sistemi devre dışı kalınca Kapıkule'de tır şoförleri beklemeye başladı. Avrupa'nın en büyük dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule, devasa ve modern gümrük tesisleri ile Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor.

Her gün binlerce tır şoförünü misafir eden Türkiye'nin gurur kaynağı Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye'nin ihracat yükünün ‘aslan' payını sırtlıyor.

Elektronik randevu sistemi yeniden açılsın

İhracatın ‘gerçek kahramanları' olarak da adlandırılan tır şoförleri, GTİ'nin (Gümrük ve Turizm İşletmeleri) Kapıkule'deki gümrük tesislerinden son derece memnun olduklarını söylüyor. Tırcılar, 'sıramatik' sistemi ile geçmiş yıllarda otoyollarda yaşanan vahşi kuyrukların artık yaşanmadığını ve daha insani şartlarda, bekleme sürelerini tamamladıklarını dile getiriyor. Ancak sistem devre dışı kalınca şoförler yine beklemeye başladı.

Tırcılar, ‘Sağ olsunlar devlet baba bizi destekliyor, derdimiz yok' dese de yine de sendikaları olmamasından şikayetçi. Ayrıca bir süre denenen Randevulu Sanal Sıra (RSS) sisteminin de revize edilerek, bir an önce tekrar hayata geçirilmesini istediklerini belirtiyor.