İptal Etmeyi Bile Beceremediniz!

TAKİP ET

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ ve İstanbul'da yayımlanan gazetelere yaptığı abonelikleri iptal etti. Kesilen faturalar 'Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemeler sonucu Belediye Başkanlığımız adına düzenlemiş olduğunuz faturanın tek taraflı imza altına alınan sözleşmeye istinaden düzenlendiği anlaşıldığından, dolayısıyla söz konusu sözleşme ve faturanın geçersiz olması nedeniyle faturanız tarafınıza iade edilmiştir' ifadelerinin yer aldığı üst yazıyı ile gazetecilere tebliğ edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ ve İstanbul’da yayımlanan gazetelere yaptığı abonelik sözleşmelerini iptal etti. Kesilen faturaları “Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemeler sonucu Belediye Başkanlığımız adına düzenlemiş olduğunuz faturanın tek taraflı imza altına alınan sözleşmeye istinaden düzenlendiği anlaşıldığından, dolayısıyla söz konusu sözleşme ve faturanın geçersiz olması nedeniyle faturanız tarafınıza iade edilmiştir” ifadelerinin yer aldığı üst yazıyı tebligat ile gazetelere iade etti. 11 ilçeden gelen yaklaşık 50 gazeteci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde mecliste kalemli eylem gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi her yıl Ocak ayında Tekirdağ ve İstanbul’da yer alan günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık statüdeki gazetelere abone olarak yerel basına destek oluyordu. Bu yıl gerçekleştirilen abonelik sözleşmelerine bazı gazeteciler itiraz etti. Gerekçeleri ise aynı statüde olan bazı gazetelere yüksek tutarda fatura kestirmeleri ve İstanbul merkezli günlük gazetelere de abone olmaları. İtirazların büyümesi sonucu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında gazetelere yaptığı abonelik sözleşmelerini iptal etti ve faturaları üst yazı yazarak tebligat ile gazete adreslerine gönderildi.  Eline ulaşan tebligatı açan gazeteler büyük bir şok yaşadı. Tebligat ile gönderilen üst yazıda, “Kayıtlarımız üzerinde yapılan incelemeler sonucu Belediye Başkanlığımız adına düzenlemiş olduğunuz faturanın tek taraflı imza altına alınan sözleşmeye istinaden düzenlendiği anlaşıldığından, dolayısıyla söz konusu sözleşme ve faturanın geçersiz olması nedeniyle faturanız tarafınıza iade edilmiştir” ifadelerine yer verildi. Bunun üzerine 11 ilçeden gelen yaklaşık 50 gazeteci, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Kadir Albayrak’ın oturumu açmasının ardından gazeteciler masalara kalem bırakarak alışkılarla meclisten ayrıldı. Buna karşılık Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Alkışlayan arkadaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum" demekle yetindi.

Süleymanpaşa Gazeteciler Derneği Başkanı Abdullah Yalçın, “Sevgili meslektaşlarım bugün burada dik duruşunuzdan dolayı her birinize teşekkür ederim. Bugün buraya geldiniz ve haksızlığa boyun eğmediniz, tavrınızı belli ettiniz. Bugün bize yapılan bir haksızlığa boyun eğmeyerek meclis toplantısında kalem bırakarak eylem yaptık. Adalet istediğimiz için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ben küstüm oynamıyorum diyerek bütün gazetecilerin aboneliklerini iptal etti. Bu noktada tek suçumuz adalet istemekti. Biz bu kararı kınıyoruz, gazetecilerin adalet çağrısına Kadir Albayrak’ın ses vermesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ben küstüm oynamıyorum, ben istedim iptal ettim zihniyeti ile yönetilemez” dedi.

Çorlu Medya Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Taşkın, “Biz bu faturaları kafamıza göre kesmedik. Onların belirttiği sözleşmelere ve fiyatlara istinaden faturalar kesildi. Akabinde bize gelen cevapta şu Büyükşehir kayıtlarında yaptığımız incelemede tek taraflı fatura kestiniz. Tek taraflı sözleşme imzaladınız gibi bir cevapla karşı karşıya kaldık. Durup dururken kimse size fatura kesmez” dedi.

Yorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gülgün Pala Keçeci, “Cumhuriyet Halk Partisinin ilkesi hak, hukuk adaletse haftalık fiyatlar aynı olması gerekiyor. Aylık gazetelerin fiyatları aynı olması gerekiyor. Aylık gazetelerin ise aynı olması gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz bir haksızlık, usulsüzlük ve yolsuzluk var. Savcılığa gerekli girişimi yaptık. Bir gazete 4 lira, aynı kalitede aynı sayıda öbür gazete 14 lira olur mu Düzeltilmesi için talep ettik ama düzeltilmedi" dedi.

Açıklamaların ardından gazeteciler alandan ayrıldı.