KTO Başkanı Gülsoy: Kayıpların telafi edilmesi için asgari ücret güncellenmelidir

TAKİP ET

KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Gülsoy...

KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Gülsoy, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirterek, enflasyon karşısında kayıpların telafi edilmesi noktasında verilecek ücret ve maaşların önem arz ettiğini söyledi.
KTO haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan başkanlığında M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Ömer Gülsoy’un yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, TOBB Kayseri Kadın Girişimci Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü, Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Tural, Meclis üyeleri ve Basın mensupları katıldı. Saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından görüşülen gündem maddeleri kabul edildi. Toplantıda, ay içerisinde yapılan faaliyetlere de yer verildi.
Meclis toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "İleride enerji konusunda zorluk yaşamamak için başta çatı GES olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeli, yarınlarımız için bu alanı değerlendirmeliyiz. Ülkemiz ve şehrimiz bu yatırımlara elverişlidir. Firmalarımız da kendilerini yeniliklere hazırlarken, geleceğe yönelik öngörüleri de göz önünde bulundurarak bu gelişmeler ışığında hareket etmeliler” diye konuştu.
BDDK'nın Türk Lirası kredi kullanımına yönelik kararını değerlendiren Gülsoy, şunları kaydetti: "BDDK'nin, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik attığı adımları olumlu buluyoruz. Kredilerin verimli kullanılmasını destekleyecek, üretimi ve istihdamı besleyecek bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Yapılan düzenleme ile makul maliyetli fonların spekülatif döviz işlemlerine yönelmesinin de önüne geçilecektir. Düzenleme ile firmaların üretime yönelik ve yatırıma yönelik fonlama ihtiyaçları ön planda tutuluyor. Bunu da isabetli buluyoruz. Türk Lirasının da güçlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz."
Türkiye'de 8 milyona yakın kişinin asgari ücretle geçindiğini vurgulayan Gülsoy, enflasyon karşısında kayıpların telafi edilmesi noktasında verilecek ücret ve maaşların önem arz ettiğini ifade etti. Asgari ücretin gelir adaletsizliği konusunda mutlaka güncellenmesi gerektiğine vurgu yapan Gülsoy, "Zam konusunda şuana kadar herhangi bir rakam telaffuz edilmedi ama Sayın Cumhurbaşkanımız yeniden değerlendirme yapılmasını istediğini söyledi. Ben her zaman söylüyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Biz devletçi insanlarız. Devlet olmazsa inanın hiçbir şey olmaz. İş dünyası olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman devletimizin yanındayız. Yaşanılan tüm güçlüklere rağmen, üretim, ihracat ve istihdam ile iş ve aş olmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.