'Sağlıkta Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı' kurulmalı

TAKİP ET

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıkta...

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıkta Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı' kurulması gerektiğini söyledi.

MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Ali Muhittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu’nda, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı kurulması gerektiğini ifade etti. Meclis kürsüsünde, daha önce Gaziantep'te görevi başında şehit olan Doktor Ersin Arslan’ı anan MHP Milletvekili Taşdoğan, "Hastanelerimizde meydana gelen şiddet olaylarının yüzde 83’ü; poliklinikler, acil servisler ve kliniklerde gerçekleşmektedir. Hastanelerimiz şiddetin kol gezdiği, şiddet olaylarının teröre döndüğü ortamlar haline gelmiştir. Bu durum sağlık çalışanlarımızın olduğu kadar hastalarımızın da can güvenliğini tehdit ederek, sağlık hizmetinin arzını da engeller hale gelmiştir. Ülke genelinde milyonlarca hasta, tedavi için acil servislere müracaat etmektedir. Bu kadar yoğun talebin yaşandığı hastanelerimizde bu hizmeti gerek az sayıda personelle ve gerek yıllar içinde eriyen minimum seviyedeki almış olduğu döner sermayeye rağmen özverili bir şekilde, fedakârca sürdüren sağlık görevlilerimize, ölüme varan şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu şiddet sarmalını önlemek için, daha önce de dile getirdiğimiz gibi, bir an önce Sağlık Bakanlığı bünyesinde Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı kurulması gerekmektedir" diye konuştu.

Kurulması gereken Şiddeti Önleme Daire Başkanlığının medyada çıkacak algı yönlendiren haberlerin önüne geçmesi gerektiğini vurgulayan Taşdoğan, RTÜK tarafından da dizilerde canlandırılan ve sağlıkla ilgili bölümlerde şiddete ve kine teşvik sahnelerinin incelenmesini isteyerek, "Sağlıkta şiddeti önlemek için, ulusal sağlık disiplini oluşturmak gereklidir. Uygulanacak disiplinin konusu, sağlık hizmetlerinde çalışan personele karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu halkımıza ve tüm sağlık çalışanlarımıza anlatmak olmalıdır.  Sağlık Bakanlığında kurulması gereken Şiddeti Önleme Daire Başkanlığı bünyesinde sağlık personelleri, medya ve iletişim uzmanları istihdam edilmelidir. Sosyal medya çok özenli bir şekilde yönetilmelidir. Hasta hakları olduğu kadar hasta sorumlulukları da anlatılmalıdır, hastalar ve hasta yakınları bilgilendirilmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin engellenebilmesi için, sağlıkta şiddetin temel nedenlerinin iyi tespit edilip, ona yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Sağlıkta şiddet olaylarını toplumsal şiddetten ayırmamak gerekir. Bu yüzden sağlıkta şiddeti ve toplumsal şiddeti önlemek için ilgili diğer bakanlıklarla birlikte hareket etmek gerekir" şeklinde konuştu.