Seyhan'dan ücretsiz kurban kesim hizmeti

TAKİP ET

SEYHAN Belediyesi önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda kurban kesim hizmetini ücretsiz olarak...

SEYHAN Belediyesi önceki yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı’nda kurban kesim hizmetini ücretsiz olarak vereceğini bildirdi.
Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların temiz, sağlıklı hijyenik bir ortamda kurban ibadetini yerine getirebilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Seyhan’da dokuz ayrı noktada kurban satış yeri belirlendi.
Çalışmalara ilişkin bilgi veren Sağlık İşleri Müdürü Evren Sonyürek, “Kurban kesim noktalarımızda ihtiyacı karşılayacak kadar kasap ekipleri, veteriner hekimler ve sağlık ekipleri görev yapacak. Belediyemizin kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurban kesimini ücretsiz olarak yaptırabilir” dedi.
Bayramda kurban alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Evren Sonyürek, kurbanlıkların İslam dininin gereklerine uygun olması gerektiğinin altını çizdi. Sonyürek, “Sağlıklı bir kurban için kurbanlığın büyükbaşlarda 2 yaşını, küçükbaşlarda ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın rutin kontrolünde dişlerinin tam ve sağlam olması, dilinin kuyruğunun boynuzlarının tam, ayrıca sağlıklı, canlı ve hareketli olması, gözlerinin de görüyor olması çok önemli. Kurbanlığın veteriner sağlık raporlarının olup olmadığının kontrol edilmesi de önemli. Çünkü veteriner sağlık raporları hem kurbanın geldiği yerin, hem muayenelerinin yapılıp yapılmadığının, hem de sağlıklı olup olmadığının en önemli belirleyicisidir.  Veteriner sağlık raporuyla birlikte kulak küpelerinin de kontrolü çok önemlidir. Kulak küpelerinde gözlenen ilk iki sayı kurbanın geldiği ilin kod numarasıdır” diye konuştu.