TRAC'ın Burdur telsizi aktif hale getirildi

TAKİP ET

TÜRKİYE Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Burdur Şubesi her türlü doğal afette haberleşmenin kesilmemesi için...

TÜRKİYE Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Burdur Şubesi her türlü doğal afette haberleşmenin kesilmemesi için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda TRAC'ın Burdur'daki merkez telsizi aktif hale getirildi.

Tüm yurtta tamamen gönüllülerden oluşan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Burdur Şubesi'nin üyeleri Burdur kent merkezinde iletişimin kesilmemesi için merkez telsizini aktif hale getirdi. Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle merkeze bağlanan telsizin anteni yerine monte edildi. Kent merkezinden birçok noktaya haberleşme imkanı sağlanarak olası bir afet durumunda hızlı bir şekilde kurtarma ekiplerinin iletişiminin kopmadan sürdürebilmesi için adım atılmış oldu.

TRAC Burdur Şube Başkanı İzzet Nedim Salman, "Biliyorsunuz son zamanlarda doğal afetler arttı. AFAD, itfaiye, polis ve 112 ekipleri ve gönüllüler birlikte bu afetler ile mücadeleyi sürdürüyor. Biz de TRAC olarak AFAD'ın haberleşme çözüm ortağıyız. TRAC Burdur Şubesi olarak bizler üzerimize düşeni her zaman gönüllü arkadaşlar ile yapmaya çalışıyoruz. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz bize bina tahsis etti. Bugün de şubemizin merkez telsizini aktif hale getirdik. Cihazımızın antenini yerine bağlamak için itfaiye teşkilatımız bize yardımcı oldu ve şu an merkez telsizimiz aktif bir şekilde bölgeye hizmet veriyor" dedi.

TRAC Şube Başkanı İzzet Nedim Salman, merkez telsizinin aktif edilmesi konusunda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.