Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması kortejle başladı

TAKİP ET

BURSA'da Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın 34'üncüsü bin 200'e yakın yerli ve yabancı halk...

BURSA’da Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın 34’üncüsü bin 200’e yakın yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin kortejiyle başladı.
Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği olma unvanına sahip Uluslararası Bursa Festivali’nin devamı niteliğinde kabul edilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, bu sene 34’üncü kez dünyanın birçok farklı ülkesinden dansçıları Bursa’da buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenen yarışma, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve gökyüzüne güvercin uçurulup dünyaya barış mesajı verilmesiyle başladı.
‘YARIŞMANIN ANA GAYESİ BARIŞ VE KARDEŞLİK’
Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın ana gayesinin barış ve kardeşlik olduğunu söyledi. Yarışma aracılığıyla tüm dünyaya Bursa’dan barış mesajları gönderildiğini belirten Alinur Aktaş, “Türkiye olarak bu barışı temin etmek adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde elimizden gelen her şeyi yapacağımızı tekrar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda söz veriyoruz. Organizasyonun kusursuz olmasını temenni ediyorum. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm misafirlere Bursa’mıza ve Türkiye’ye hoş geldiniz diyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin katılımıyla kortej başladı. Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, kortejdeki yerli ve yabancı halk dansları ekiplerini alkışlayarak selamladı. Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kültürpark’a kadar süren kortejde, yabancı ekipler yöresel danslarıyla kendilerini tanıttı.
Bu sene 19 ülkenin yarışacağı etkinlikte 600 yabancı dansçı yer alıyor. 22 yerli topluluğun da katıldığı halk dansları yarışmasında bin 200’e yakın dansçı 2 7 Temmuz tarihleri arasında hem kültürlerini hem de hünerlerini sergileyecekler. 5 gün boyunca 17 ilçede 20 ayrı noktada gösterilerini sergileyecek olan ekipler, yarışma heyecanı ve renkli kültürlerini Bursa’nın tüm sokaklarına yayacaklar. Açıkhava Tiyatrosu’nun yanı sıra kentin hareketli noktalarında da yapılacak gösteriler, ücretsiz ve halka açık olarak gerçekleştirilecek.  7 Temmuz akşamı yapılacak final gecesi ise biletli olacak. Kişi başı 20 TL’den satılacak biletler biletinial.com platformu, Tayyare Kültür Merkezi ile Açıkhava Tiyatrosu gişelerinden temin edilebilecek. 
Yarışmaya Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çekya, Gürcistan, Hindistan, Karadağ, Kazakistan, KKTC, Kosova, Kuzey, Makedonya, Macaristan, Meksika, Moldova, Özbekistan, Polonya’dan halk dansları ekipleri katılıyor.