"Zehir Kusan Yerleri Görmeyen Yetkililer De, Bir Tür Bürokratik Kirliliktir!"

TAKİP ET

Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesinde yıl boyunca kesintisiz yaşanan kokunun bir türü belirli dönemlerde Çorlu şehir merkezinde de görünüyor. Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve Çorlu Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Murat Sevgi, 'Şehrimizi saran kötü kokunun kaynakları ile uğraşırken zehir kusan bu yerleri görmeyen, göremeyen, görmek istemeyen yetkililer de bir tür bürokratik kirliliktir!' diyerek yetkilileri sert şekilde eleştirdi.

Yıllardır süren, yaz aylarında hissedilirliği ve genizlerde bıraktığı yanma hissi nedeniyle geçtiğimiz hafta Alo 181, 112-Acil, 155-Polis, 185-Zabıta ve KODER uygulaması üzerinde sayısız şikâyet ihbarı gelen günler yaşadık.

Sosyal medyada da vatandaşlar çeşitli mecralarda şikayetlerini dile getirdiler. Trakya Platformu Yürütme Kurulu Üyesi ve Çorlu Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Murat Sevgi, "Yıllardır süren ve Ağustos ayında özellikle cuma ve cumartesi geceleri mesainin olmadığı saatlerde salınan ve bütün Çorluyu kuşatarak nefes alınamaz hale getiren koku kaynakları büyük tepki toplayınca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri gece yaptıkları denetimlerde işletmelerin atık sıvı deşarj ettikleri kanallardan numune aldı. Bütün şehri saran, dip dibe yerleşmiş cadde ve sokakların arasına çökerek gece boyunca evlerimize de dolan bu zehirli gazlar mutlaka önüne geçilmesi gerekiyor ve kaynaklarının acilen bulunup en ağır cezanın verilmesi şart." olduğunu dile getirdi.

Emlak Konut Bölgesinden Marmaracık yönüne giden çevre yolunun hemen kuzeyinde, çevresinde Çorlu Ticaret Borsası, Namık Kemal Üniversitesi, Yeni Ergene Devlet Hastanesi Projesi, Yeni Çorlu Otogarı gibi kurumların bulunduğu merkezi bir alanda işletilen kül deposunun çevreye verdiği zarar yoldan geçen vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle kül tozlarının rüzgarla yola savrulması trafikte sürücüleri de olası kazalara karşı tehlikeliye sokuyor. 

Rahim Taşkın/Ünzüle Coşkun